Kezdődjön jól az év!

Január vége felé az ünnepek emelkedett hangulatának már nyoma sincs, a legtöbben már megszegték az újévi fogadalmakat is, ránk zúdult a munka és a tavasz még nagyon messze van. Ilyenkor test- és lélekmentő akcióba kell kezdenünk: irány a wellness, ha tehetjük, töltsünk néhány napot a Carbonában! Fogadd meg a tanácsainkat, hogy valóban tökéletesen feltöltődhess!

Hagyjuk otthon a stresszt

Szeretteink tudják, hogy hol vagyunk, és ez pont elég is. Higgyük el, a világ és legfőképpen a munkahelyünk működik nélkülünk is. Szerencsés megérkezésünkről még küldhetünk egy sms-t, ám utána kapcsoljuk ki a mobilunkat, vagy – ha mondjuk ki: mobilmániások vagyunk – tegyük aktívvá a hívást szűrő programot, hogy tényleg csak a családunk és a legjobb barátaink hívásáról értesüljünk. Számítógépre se lesz szükségünk, a leveleink simán megvárnak minket, erre van a postaláda, dolgozni meg úgysem fogunk, hiszen pihenni jöttünk.

Tervezzük meg a napunkat

Elsőre talán furcsának tűnik, hogy tervezést igényel a kikapcsolódás, de tény, hogy sokkal jobban sikerül a pihenés, ha lazán is, de keretet adunk neki. Így sokkal könnyebb lesz kiaknázni a Carbona nyújtotta számtalan kedvező lehetőséget. Igyekezzünk a lehető legkorábban elfoglalni a szobánkat, és miután kipakoltunk egyeztessük az igénybe veendő kezeléseket a wellness recepción, így az időpontok ismeretében tudjuk alakítani a következő napok programját.

Nyugodt alvás

Szánjunk legalább nyolc órát az alvásra, és az sem baj, ha délután is szunyókálunk egy kicsit. A regeneráló alvás érdekében az elalvást megelőző 2 órában már ne együnk és semmiképpen ne izgassuk fel magunkat adrenalin szintet fokozó izgalmas filmekkel vagy olvasmányokkal. Szellőztessük ki alaposan a szobát és minden zavaró fényt, hangot szüntessünk meg.

Mozgás a boldogságért

Az alvás mellett testünknek mozgásra is szüksége van, hogy elűzze a stressz nyomait. A fizikai aktivitás során felszabaduló hormonok fokozzák a boldogságérzetünket, a fokozott oxigénfelvétel segít a sejtek felfrissülésében. Persze semmi szükség, hogy megerőltessük magunkat, ha egyébként nem sportolunk, akkor a kiadós séta és a tempózás a medencében első napon biztosan elég lesz. Mindenképpen próbáljuk ki a vízi tornák nyújtotta lehetőségeket a Carbonában, mert ez a mozgás biztosan nem túlságosan nem megterhelő, de tökéletesen átmozgatja minden porcikánkat. Ha az időjárás engedi a második naptól ismerkedjünk meg a nordic walking technikájával vagy pattanjunk fel egy kölcsönzött biciklire és fedezzük fel Hévíz szépségeit sporttal összekötve.

Kényeztetés, ami jár

A szépészeti és wellness kezelések teszik fel az i-re a pontot a Carbonában töltött frissítő napokon. Könnyebb lesz választani, ha elegendő időt szánunk arra, hogy megismerjük a szállodában elérhető kezelések kivételesen széles skáláját. Olvassuk el a leírásokat, kérjünk tanácsot a wellness illetve a szépészeti részlegek recepcióján. Itt arra is lehetőségünk nyílik, hogy igényeink figyelembe vételével szakemberek állítsák össze helyettünk a kezelések listáját.

 

Egy ideális nap programja

ébredés (legalább nyolc óra alvást követően)
könnyű testmozgás a szabadban, reggeli torna vagy jóga
kiadós reggeli
séta
fürdőzés, beauty kezelés
ebéd
pihenés, olvasás
testmozgás
wellness kezelés
fürdőzés, szaunázás
vacsora
könnyű séta vagy tánc
zenehallgatás, beszélgetés, kártya vagy társas játékok
lefekvés

Kapcsolódó cikkek:

Vízi sportok»
A pihentető alvás és a relaxálás titka »