Gyógyterápiák

Home / Gyógyterápiák

Gyógyterápiák

Szállodánk gyógyászati részlege a reumatológius és belgyógyász szakorvosaival, illetve a nyugat-európai előírásoknak megfelelően folyamatosan továbbképzett terapeuta csapatával, a tradicionális hévízi kúra széles skáláját kínálja (víz alatti masszázs, súlyfürdő, fluor-, kén-, és iszappakolások, egyéni és csoportos gyógytorna, különféle masszázsok, hidrogalván, galvánfürdő, ionozon, vizes szénsavfürdő, elektroterápia).
A hévízi gyógykúra kezelései komplexen fejti ki hatásukat, hogy Ön egészségesen élje a mindennapokat.Szakorvosaink a különböző gyógykezelésekből állítják össze a kúrát, melyek komplexen épülnek egymásra és ezáltal egyszerre nyújtanak gyógyírt és gondoskodnak a mozgásszervi betegségek megelőzésről. A hévízi gyógyterápiák közé tartoznak a balneoterápiás-, hidroterápiás-, mechanoterápiás kezelések.

Kategóriák

állapotfelmérések | masszázsok | tornák | pakolások | hydroterápia | elektroterápia | hidegterápia

Időtartam: 20 perc
Az Airnergy „aktivált oxigént” állít elő. Ez a terápia használható keringési zavaroknál, krónikus fáradtságnál, metabolikus zavaroknál, reumatológiai megbetegedéseknél, alvás és koncentrációs zavarnál.
6 100 Ft
Időtartam: 20 perc
A bizonyítottan hatékony hévízi iszappal és gyógyvízzel történő kezelés ötvözi a hidroterápia és az iszappakolás előnyeit. Felfrissíti és roborálja a testet, a lelket megnyugtatja és felszabadítja.
5 300 Ft
Időtartam: 16 perc
A BEMER egy fizikai érterápia, amely szervezetünkre kifejtett pozitív hatását a teljesen egyedülálló keringésjavító hatásán keresztül éri el.
6 100 Ft
Időtartam: 15-20 perc
A gyógykúra igénybevétele előtt minden esetben orvosi vizsgálat szükséges, ahol a mozgásszervi panaszok felmérésén túl a szervezet általános állapotát is ellenőrzik orvosaink.
8 100 Ft
Időtartam: 25 perc
Egyénre szabott specifikus kezelés, más fizikoterápiás eljárással nem lehet eredményesen helyettesíteni. Célja elsősorban a károsodott ízületek és gerincműködés helyreállítása.
4 200 Ft
Időtartam: 20 perc
Ősi tapasztalatokon alapuló eljárás, melyet képzett, az anatómiát jól ismerő gyógymasszőrök végeznek. A feszes, kötött, fájdalmas izmok célzott kezelése, mely ellazítja a görcsös összehúzódásokat.
6 100 Ft
Időtartam: 30 perc
A speciális módszer a gyengéd, körkörös, nyomó-simító mozdulataival gyorsítja a nyirok elfolyását. A nyirokkeringést stimulálva aktiválja a sejtek anyagcsere folyamatait.
7 200 Ft
Időtartam: 20 perc
Speciális hévízi kezelő eljárás. A tó tőzeges medencéjéből nyert iszapot alkalmazzuk erre a célra, amely fizikai tulajdonságai miatt alkalmas krónikus mozgásszervi és egyes nőgyógyászati betegségek gyógyítására.
7 500 Ft
Időtartam: 20 perc
A fluor az ízületi porc és inak egyik fontos alkotórésze, így a kopásos elváltozásoknál fontos a pótlás. A kén az ízületi alkotórészek másik fontos tagja, így bevitelével a korábbi reumatikus elváltozások gyógyíthatók.
6 200 Ft
Időtartam: 20 perc
A kezelés Humino oldattal történik. Az ezzel végzett hidegpakolás fájdalomcsillapító, antibakteriális hatása révén gyulladásgátló, felületi bőrsérülések és reumatikus fájdalmak kezelésére is kiválóan alkalmas.
6 200 Ft
Időtartam: 15 perc
Hévízi orvos, Dr. Moll Károly találmánya, a gerinc kopásos, degeneratív betegségeinek legfontosabb konzervatív kezelési módja. A gyógymód célja, hogy a gerincoszlopot megnyújtva, lehetővé tegye a porckorong eredeti állapotának visszaállítását.
6 000 Ft
Időtartam: 20 perc
A kezelés hévízi iszappal, gyógyvízzel és a kimagaslóan magas gyógyászati értékű Humino oldat használatával történik. Csökkenti a magas vérnyomást, javítja a vérkeringést, salaktalanító és fájdalomcsillapító hatású.
5 300 Ft
Időtartam: 10 perc
A kezelés gyógyvíz és galvánáram kombinációjával történik, főként a végtagokra javasoljuk. Idegfájdalmak és gyulladások maradványtüneteinél, valamint kopásos elváltozások panaszainál alkalmazható eredményesen.
5 900 Ft
Időtartam: 15 perc
A masszírozások modernebb változata a vízalatti masszázs, más néven tangentor, ahol a kezelőkád vizének hőfokát és a vízsugár mechanikus hatását használjuk ki.
6 200 Ft
Időtartam: maximum 3 hétig
Szállodánk gyógyvize alkalmas ivókúrára. A kalcium- és magnéziumtartalmú hidrogén karbonátos víz kénben gazdag. Az ivókúra javallatai: bél- és emésztőrendszeri betegségek, légúti hurutok, vesekőképződés megelőzése.
ingyenes
Időtartam: 10 perc
Egy zárt kabinban ózon és széndioxid-gőz keverékével vesszük körül az emberi testet. A kezelés kiváló hatással van a keringési rendszerre, áttételesen pedig a teljes idegrendszerre nyugtató.
5 900 Ft
Időtartam: 15 perc
Amikor valamilyen ok miatt a kézi masszázs nem alkalmazható vagy egy más jellegű masszázshatást kívánunk elérni, a pezsgőfürdő, vagyis a hydroxeur kezelés a javasolt terápia.
6 100 Ft
Időtartam: 15 perc
Ezen kezelés során egy vízzel töltött kádba egyenáramot vezetnek. A kádban fekvő vendégre a kezelés keringésjavító, fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatással van.
5 900 Ft
Időtartam: 50 perc
A colon hidroterápia a béltisztítás olyan formája, ahol a teljes vastagbelet váltakozó meleg-hideg hőmérsékletű vízzel öblítjük, tisztítjuk. Ez a kezelés a vastagbél intenzív és alapos tisztítását és gyógyítását teszi lehetővé.
10 900 Ft
Időtartam: 4-6 perc
Hideg levegő áramoltatásával friss ízületi sérülések (ficam, rándulás) esetén, lágyrészödémáknál és akut lumbagónál is kiválóan alkalmazható.
4 700 Ft
Időtartam: 10 perc
Mechanikus rezgés által létrehozott un. szöveti mikromasszázs, amellyel meszes lerakódások, izomfeszülések jó hatásfokkal kezelhetők.
6 200 Ft
Időtartam: 10 perc
Különböző gyógyszerek, gyógyhatású anyagok bejuttatása a bőrön keresztül a károsodott, beteg testrészekre galvánáram segítségével. A kezelés keringésjavító, fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatással van.
4 700 Ft
Időtartam: 10 perc
Gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatású kezelés, amely során különböző áramformákkal, jól szabályozható időtartamú és erősségű áramimpulzusokkal kezelünk.
4 700 Ft
Időtartam: 10 perc
A nagyfrekvenciájú gépekkel az áram hőhatását használjuk fel a szöveti vérbőség előidézésére.
4 700 Ft
Időtartam: 10 perc
A NaturMed filozófiának megfelelően igyekszünk széleskörű támogatást nyújtani az egészségmegőrzés és a gyógyítás területén is, különös tekintettel a mozgásszervi problémákra.
4 700 Ft
Időtartam: 3 perc
A jégszauna - vagy más néven a krioszauna – hatása a hidegterápián alapul. Csökkenti a fájdalmat, szépíti a bőrt, segíti a testsúly csökkentést és a zsírégetést.
5 900 Ft
Időtartam: 10 perc
Az inhaláció idült légúti betegségek helyi kezelésére alkalmas terápia. Az aeroszol formában inhalált oldalt sós-gyógyvizes vagy gyógyszeres oldat, mely gyulladáscsökkentő, nyákoldó, esetenként görcsoldó hatású.
4 400 Ft
Időtartam: 20 perc
A speciális oxigéntelítettségű levegő javítja a légzőrendszer működését. A vér oxigén tartalmának növelése révén megnő a fizikai teljesítőképesség, erősödik az immunrendszer, javul a mentális aktivitás.
6 100 Ft
EKG
Időtartam: 10 perc
A szív állapotának felmérését szolgáló eljárás. A gép végtagi és mellkasi elektródákon keresztül gyűjti össze az elektromos jeleket. Vizsgálat előtt vérnyomás- és pulzus kontrollt végzünk.
4 400 Ft
Időtartam: 10 perc
Az infravörös sugarakat kibocsátó sollux-lámpa arcüreggyulladásoknál és néhány más krónikus gyulladásos elváltozásoknál javasolható.
2 600 Ft
Időtartam: 10 perc
A polarizált fényt kibocsátó evolite-lámpa a sebgyógyulások, lábszárfekélyek, psoriasisos állapotok esetén alkalmazható.
2 600 Ft
Időtartam: -
A NaturMed filozófiának megfelelően igyekszünk széleskörű támogatást nyújtani az egészségmegőrzés és a gyógyítás területén is, különös tekintettel a mozgásszervi problémákra.
3 200 Ft