Apróbb ráncok kezelése

Home / Apróbb ráncok kezelése
Apróbb ráncok kezelése

Kétféle eljárás közül választhat:

  • botox injekcióval
    Néhány napon belül jelentkező, látványos eredményt adó kezelés, mely minimális fájdalommal jár. Különösen hatásos a szemöldök közötti ráncok és a homlokráncok kezelésében. Jótékony hatása annak köszönhető, hogy a természetben is előforduló Botulinum A nevű neurotoxin ellazítja a mimikai izmokat, így azoknak az erőteljes összehúzódása következtében kialakult ráncok elsimulnak.
    Apró kellemetlenséget érezhet csupán, amikor a lehető legkisebb tűvel, szúrások sorozatával beadja az orvos a hatóanyagot a bőrbe. A szúrások száma a kezelt ránc(ok) helyétől és méretétől függ.
    A 15-20 perces kezelés hatása 2-4 nappal a kezelést követően jelentkezik és 3-4 hónapig tart.
  • frakcionált ER Yag (2940) lézerrel
    Az akár nagyobb területen is alkalmazható, a bőrfelszínt megújító kezelés nagyon hatékony és minimális hámsérülést okoz. A frakcionált lézerfény nem a teljes bőrfelületet érinti, hanem rácspontokhoz hasonlóan, több kicsi, de egymáshoz közeli területen éri el a bőrt. Hatékonyságát annak köszönheti, hogy a lézerfény a bőrben levő vízben elnyelődik. A bőr a sejtek anyagcseréjét fokozva elkezdi önmagát regenerálni, új kollagén rostokat hoz létre a szervezet, és a már meglévők is megerősödnek. A bőrfelszín rugalmasabb és feszesebb lesz, a ráncok pedig elsimulnak.

A kezelést megelőzően egy zsibbasztó, fájdalmat mérséklő krémmel kezelik a bőrt, így a kezelés nem fáj.
A hatás akkor lesz teljes, ha a kezelést legalább 2-szer megismétlik, az orvos által javasolt időközönként. A kezelések után jelentkező minimális hámosodás kb. 1 hétig tart, de az apró foltok már egy nap után sminkkel elkendőzhetőek.