A Rudi forrás és a gyógyulás

Home / Egészség / A Rudi forrás és a gyógyulás
A világszínvonalú hévízi gyógyvíz már sokaknak nyújtott enyhülést a betegségükben. A NaturMed Hotel Carbona területén található Rudi forrás a vízét abból a geológiai rétegből kapja, melyből a világhírű tó forrásai is erednek.

A szálloda gyógyászati részlegében a fürdőzésre alkalmas hőmérsékletű (33-35°C) tiszta forrásvizet közvetlenül a medencékbe vezetik.

A római korok hangulatát idéző termálfürdőben luxus körülmények között élvezhetik a hévízi víz jótékony hatását.  A 2 medence mellett 2 whirlpool-kád, egy pihenőterem s egy Kneipp-taposómedence is található, ahol felfrissíthetjük magunkat egy pár perces kavicsokon történő lépegetéssel a hideg vízben. A termálfürdőhöz kapcsolódik – a hévízi gyógyászatban kiemelt fontosságú kezelés helyszíne – a súlyfürdő-terem, valamint a víz alatti masszázs-, hydroxeur-kádak.

A hévízi kúra igénybevételéhez előzetes orvosi vizsgálat szükséges. A javasolt tartózkodási idő gyógyvízben egy alkalommal maximum 30-40 perc. Mivel a különböző ásványi anyagok a bőrön keresztül szívódnak fel, a termálvizet a fürdőzés után néhány óráig ne mossa le szappanos vízzel. Fontos, hogy minden esetben pihenjen a fürdőzés után egy-másfél órát.