Szabadidő

Home / Szabadidő

Szállodai programok

Időpont Program Helyszín
Március 15. Kezdés: 20:30 Kis-Balaton Néptánc együttes műsora Bálterem
Március 17. Kezdés: 20:30 Bereczki Zoltán műsora Bálterem
Március 24. Kezdés: 20:30 Nagyváthy Néptánc együttes műsora Bálterem
Március 31. Kezdés: 20:30 Hertelendy Attila operett műsora Bálterem
Április 1.   Kezdés: 20:30 Feke Pál húsvéti fellépése Bálterem

Programok Hévízen és a környéken

Időpont Program Helyszín
Március 3-9. Nők hete Balaton Színház
Március 14-16. Városi ünnepség az 1948/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóján Balaton Színház, Fő tér
Március 23-24. Főszezonnyitó Fesztivál Deák tér
Április 1-2. Húsvéti Vigadalom Deák tér, Festetics tér
Április 13-14. Flavius tavaszköszöntő családi hétvége Egregy – rendezvény tér
Április 19-21. Helikoni Ünnepségek Több helyszínen
Április 28-Május 1. Boldog Békeidők Hévízen Deák tér, Festetics tér
Április 29-Május 1. Balatoni évadnyitó Balaton-part
Május 12. III. Nemesbüki korosajt fesztivál Nemesbük, Korosajt műhely
Május 19-20. Pünkösdi vigasságok Deák tér, Festetics tér
Május 19-21. Pünkösdi családi hétvége Festetics-kastély
Május 26. Balaton napja Balaton-part

Környékbeli látnivalók

Kis-Balaton

A Kis-Balaton a Balatontól délnyugatra fekvő, természeti és kulturális értékekben gazdag tájegység, amelynek jelentős része védettséget élvez. A terület a Zala folyó torkolatvidéke, amely mindig mocsaras, jelentősen ingadozó vízszintjéről nevezetes vidék volt. A Kis-Balaton olyan jelentős élővilággal (növényzet, hal- és főleg madárvilág) rendelkezik, hogy a nemzetközi jelentőségű vadvizekről, főkén a vízimadarak élőhelyéről született Ramsari egyezmény hatálya alatt áll.
Látnivalói:
✓ Kányavári sziget
✓ Kis-Balaton Bemutatóház, Zalavár
✓ Vár és újjáépített Árpád-kori templom, Zalavár, Vár-sziget
✓ Állatsimogató – Fenyvespuszta

Sztupa

A Zalaszántói sztúpa Közép-Európa első buddhista szentélye (sztúpája), s Európában a legnagyobb ilyen létesítmény. A szentély a Zalaszántó mellett található Kovácsi-hegyen, egy erdei tisztás közepén. Benne a történelmi Buddha földi maradványának néhány darabját örzik, díszes tartóban lévő apró csontszilánkokat.

Sümegi vár

Sümeg vára a Balaton-felvidék nyugati részén, a környező tájegységből kiemelkedő magányos hegycsúcs tetején található. A háromosztatú erődítmény magja az 1260-as években épült öregtorony alsó szintje. A vár lábánál különböző lovagi tornákat, középkori vacsorákat rendeznek hetente 2 alkalommal, valamit a nyári időszakban keddtől szombatig.

Balatonederics csodabogyós barlang

A Csodabogyós-barlang egy fokozottan védett barlang a Keszthelyi-fennsíkon. Magyarország nyolcadik leghosszabb, a Keszthelyi-fennsík leghosszabb és második legmélyebb barlangja. Méreteiből, látványos formakincséből és viszonylag könnyen járható jellegéből adódóan kiválóan alkalmas a barlangjárás, barlangkutatás technikájának, gyakorlatának elsajátítására, valamint a tektonikus folyamatok és a különböző képződmények bemutatására.

Balatongyöröki Szépkilátó

A Szépkilátó a község keleti szélén a Szigligeti-öbölre nézve, hívja fel az utazó, a turista figyelmét a nagyon szép panorámára. A hely neve valóban kifejezője annak a csodálatos természeti képnek, amely az itt megálló utazó, pihenő vendég szeme elé tárul.

Kányavári sziget

A Kányavári-sziget az egyetlen olyan terület a Kis-Balaton térségében, amely vezető nélkül, egész évben szabadon látogatható.
A kis szigetre egy különleges fahídon át érkezünk. A szigeten a Búbos Vöcsök tanösvényt alakította ki a Nemzeti Park Igazgatósága. A 15 állomásból álló tanösvény hossza kb. 1,5 km, egy jó óra alatt kényelmesen bejárható. Amennyiben kevés az időnk, úgy a sziget északi felének felfedezését javasoljuk. Az információs táblák a Kis-Balaton madárvilágát mutatják be. A sziget közepén egy fából épült madár megfigyelőhelyet találunk, a többszintes kilátótornyot újjáépítették, a hídról jőve, a madármegfigyelő előtti tisztáson balra kanyarodva érjük el pár perces sétával. Egy kicsit még délebbre egy idilli réten vadonatúj játszótér is várja a kicsiket.

Festetics-kastély

A Festetics-kastély Keszthely kiemelkedő jelentőségű műemléke. Építése még a 18. század közepén kezdődött el, ám csak az 1880-as években, nagyszabású átépítés és bővítés után nyerte el végleges formáját. A város minden évben több kulturális eseménynek ad helyet, amelyek egy részét a Festetics-kastély dísztermében szervezik. A 42 hektáros park természetvédelmi terület. Több különleges fafajta található benne. A kínai páfrányfenyőket még Festetics György idejében ültették. A legidősebb fa egy 400 éves.

Rezi vár

A Balatontól északnyugati irányban, Rezi település határában, a Keszthelyi-fennsík egyik 427 méter magas sziklaormának kiugró részét koronázzák meg Rezi várának kőfalai.