Spa Renaissance

Home / Wellness / Spa Renaissance

Egészségtudatos életforma és újjászületés

A fürdőzés sokoldalúan jótékony hatását már nagyanyáink, dédanyánk is jól ismerték. Nem véletlenül merültek el egy-egy népszerű gyógyvizes fürdőhely társasági életében hetekig is. A testi-lelki felfrissülés öröksége ma is tovább él, lehetőségeink azonban a kezelésektől a helyszínekig egyaránt bővültek. Ma olyan gyógy- és wellness hotelben is lazíthatunk, ahol egyszerre élvezhetjük a spa valamennyi áldását. Kedvünkre vegyíthetjük a világ spa-kultúráinak legjavát a hagyományos gyógyvizes kúrákkal, az ősi gyógymódokat a 21. századot képviselő műszeres állapotfelmérések előnyeivel. A vizes élmények a jó közérzetről, lelki egyensúlyról, egészségről szólnak.

Újra virágkorát éli a fürdővilág

A fürdőkultúra dicsfényét még azok a közelmúltbeli évtizedek sem koptatták, amikor a „termál” sokak fejében a nyugdíjasok reumájának kezelésével kapcsolódott össze. Rájöttünk, hogy a vizes élmények rólunk, jó közérzetünkről, lelki egyensúlyunkról, egészségünkről szólnak. Fürdőbe járni újra sikkes dolog lett – tartozzunk bármely korosztályba. Tényleg olyan ez, mint egy mini-reneszánsz. Nemcsak egy régvolt kultúra csodáinak újjászületését jelenti, hanem egyik legfontosabb értékünk, egészségünk ünneplését is. Szállodánkban 1000 nm vízfelület, 3 fürdő, 9 medence szolgálja a fürdőzés élményét.

A Spa Renaissance az egészségtudatosságról szól

Maga a spa szó is az „egészséget a víz által”, a latin „sanus per aquam” rövidítése. Más elképzelés szerint egy belga város, Spa neve a magyarázat, mely kutat jelent. A Carbona mindkettővel megajándékozza Önt. A világ spa-kultúráinak és életmód-terápiának legjavát egy helyen elérni olyan, mintha az egészség kútjánál állnánk.

Van miből meríteni. Európa egyik legkülönlegesebb gyógyvizének áldásai várják, és ez nem minden.

Hévíz egyben Európa egyik legkülönlegesebb termálvizének városa is. A különféle wellness terápiák, gyógyterápiák és egészségmegőrző programok fontos eleme a főként mozgásszervi megbetegedések esetén javasolt, személyre szabott, tradicionális termálvizes balneológiai kúra is. A spa élmények során olyan méltatlanul porosnak vélt, bizonyítottan hatásos gyógymódok is új értelmet nyernek, mint a gyógyvizes ivókúra, az iszapfürdő és -pakolás. A köpölyözésről vagy az ősi tapasztalatokon nyugvó gyógymasszázsról nem is beszélve.

A rég ismert gyógymódokat remekül kiegészítik a testünk állapotáról átfogó képet nyújtó modernkori állapotfelmérő berendezések. Ha adottságainak megfelelő kezeléssel kényezteti magát, nagyobb esélyt ad az eredményességnek és testének újjászületéséhez.

Nálunk a világ

Mindazt a kényeztetést és gyógymódot, amiért más átutazza a fél világot Bretagne-on át Indiától Japánig kalandozva, nálunk megtalálja. Már pár napos hévízi pihenés során is belekóstolhat a spa-élménybe, és sokat tehet egészsége megőrzéséért.
A kezelések, gyógymódok közti választáshoz pedig szakértő segítséget kap terapeutáinktól, az autentikus kúrák mestereitől és az európai szinten elismert szakorvosoktól.