Szauna világ

Home / Wellness / Szauna világ

Szauna világ

Az uszodánál található a többféle igényt is kiszolgáló szauna-részleg, ahol finn-szaunát, textilszaunát, aromakamrát, különféle gőzfürdőket és a hozzátartozó speciális zuhanyokat, sóbarlangot, tepidáriumot, merülőmedencét találhat. A szaunázás az egészséges ember számára lehetőséget nyújt a relaxálásra, felfrissíti a testet és a szellemet. Jól kombinálható méregtelenítő kúrákkal és különböző terápiás kezelésekkel, mint pl. a masszázzsal.

Hétvégéken, ünnepi időszakokban Ön is részt vehet szauna-szeánszainkon! Megtapasztalhatja a sós-mézes szauna felöntés bőrhidratáló hatását, a jeges frissítő hatását vagy éppen a gyümölcsös-vitaminos szaunaszeánsz ásványanyagpótló hatását. Férfiaknak különösen ajánljuk a sörös felöntés „mámorító, bódító” élményét, melynek természetes további jótékony hatása is van a szervezetre.

A szauna mesterek által vezettet szauna programok ára 500 Ft / fő/program.
Bejelentkezés az uszodamesternél lehetséges, a program megkezdése előtt fél órával.

A szauna-részleg nyitva tartása: naponta 8:00 – 21:00 óra között

Finn szauna

  • 80-95 °C
  • 5-30% páratartalom

“A szaunában minden méreg elfüstölög és az epe megnyugszik” (finn szólás)

A levegő 80-95 °C-os teremben, 5-30% páratartalom mellett. Több lépcsőben javasolt a szaunázás, fokozatosan emelve az időtartamot. A forró-száraz levegőben történő szaunázást mindig hideg vizes lehűtés, majd pihenés kövesse. Ezt szolgálja a szauna-részlegen lévő merülőmedence és a pihenőterem.

A szaunázásnak nagyon jó vegetatív stabilizáló és szabályozó hatása van. Jól kombinálható méregtelenítő kúrákkal és különböző terápiás kezelésekkel, mint pl. a masszázzsal. A szauna aranyszabálya a kényelem érzése, ismételje, ahányszor csak jólesik! Az egészséges ember számára a szaunafürdő nem egészségi kockázatot jelent, hanem inkább egyfajta kellemes jóérzést. Relaxálásra való lehetőséget nyújt és felfrissülés érzését kelti mind a test, mind pedig a szellem számára. A szaunát évtizedeken át az energia- és egészség jelentős forrásaként tartották számon.

Textil-szauna

  • 80-90 °C
  • kb 20% páratartalom

Szeretnénk minden igényt kiszolgálni, ezért szállodánk az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretén belül kialakított az uszodában lévő szauna- komplexum mellett egy új, gyönyörű textil-szaunát. A textil-szauna azoknak a vendégeknek kínál megoldást, akik a szaunában nem kívánnak levetkőzni, vagy zavarja őket más, meztelenül szaunázó vendégekkel való közös szaunázás.

Aromakamra

  • 60-65 °C
  • 5-30% páratartalom

A finn-szaunánál alacsonyabb a hőmérséklet, kb. 60-65 °C, és különböző aromaolajok illatosítják a levegőt. Attól függően, hogy milyen aromaolajat használunk, a szaunázás lehet relaxáló vagy éppen frissítő hatású.

Gőzfürdő

  • 45-50 °C
  • 90-95% páratartalom

A hőmérséklet alacsonyabb, mint a szaunában, a páratartalom azonban jól magasabb. A vizes ködfelhőben kb 45-50 °C van kb. 90-95%-os páratartalom mellett. A meleg levegő nemcsak ellazít, hanem megfelelő mennyiségű endorfint, azaz boldogság-hormont szabadít fel a szervezetben.

Sókamra/sóbarlang

  • 20-22 °C
  • 70-80% páratartalom

A sókamránk a sóbarlangok klímáját, ill. a sós tengeri levegőt biztosítja az Ön számára. A speciális sóoldat és a vele átitatott sótéglák kipárolgása a helységben 70-80%-os relatív páratartalmat hoz létre. A 20-22 °C-os pormentes, sót és ásványi anyagokat tartalmazó tiszta levegő belélegzése valódi felüdülést jelent az allergiás, asztmás és más légzőszervi betegségben szenvedők számára. A sókamra klímája fokozza a légzőszervek aktivitását, az öntisztulást, nyákoldó hatása van, így enyhülnek, megszűnnek a gyulladásos (pl. arcüreg-, homloküreg-gyulladás) és hurutos betegségek.
Napi gyakorisággal 30-40 perces ellazulás javasolt, amely jó közérzetet biztosít.

Sómelegedő

  • 28-29 °C
  • 30-40% páratartalom

Egy különleges hely, ami a tengerpartra varázsolja Önt. A sómelegedőben sóban lépkedhet, miközben a felszálló párás, sós, meleg levegő jótékony hatását élvezheti.

Segíti az immunrendszer és az idegrendszer harmonikus működését, hatékony stresszoldó. A relaxációs hatást kellemes zene és színterápiás fények fokozzák. A sómelegedő gyermekek számára is ajánlott, hisz az apróságoknak nem kell egy helyben ülni, hanem akár „homokozni’ is tudnak, miközben belélegzik az enyhet adó levegőt.

A sómelegedő segíti az immunrendszer és az idegrendszer harmonikus működését. A sókristály rezgései és negatív ionizációs ereje oldja a stresszel összefüggő betegségeket, nyugtatja az idegrendszert. A relaxációs hatást a kellemes zene és a színterápiás fények fokozzák.
A sómelegedő gyermekek számára is ajánlott, hisz az apróságoknak nem kell egy helyben ülni a kezelés alatt, hanem akár „homokozni’ is tudnak. Itt játék mellett biztosított a gyógyulás.

Tepidárium

  • 37-39 °C

A tepidárium jelentése eredetileg “lágy melegítő” , itt a hőmérséklet csupán csekély mértékben haladja meg az ember testhőmérsékletét.

A tepidáriumban gyógyszerek nélkül erősítheti immunrendszerét és előzheti meg a betegségeket kényelmesen és relaxálva. A tepidárium rendszeres látogatása hatásos ellenszernek bizonyul a meghűlés, a reuma, az allergia, a magas vérnyomás, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen egyaránt. A tepidárium nem terheli meg szervezetét, ezért addig tartózkodhat benne egy-egy alkalommal, ameddig csak jól esik.