Böjtkúra

Home / Egészség / Böjtkúra

Böjtkúra

A 10 napos Buchinger és Lützner féle léböjt kúra egy alacsony kalóriatartalmú ivókúra, melynek a test méregtelenítése a célja. Az előzetes orvosi vizsgálatot követően folyamatos szakmai felügyeletet és segítséget kap a teljes kúra ideje alatt. Az egészséges életmód kialakítását és megvalósítását segítő előadások mellett speciális masszázsok, méregtelenítő testkezelések és az immunrendszert erősítő fényterápia is elősegíti a program hatékonyságát.

Dr. Otto Buchinger, aki megalapította a witzenhauseni klinikát 1920. július 4.-én, tudta, hogy sok, mindenekelőtt krónikus betegség gyógyítható, vagy legalább enyhíthető böjtöléssel. Tapasztalt orvosi felügyelet alatt és jó atmoszférában a gyógyítás királyi útjának nevezte a böjtölést. A Buchinger féle böjt azt jelenti, hogy lemondunk a szilárd táplálékról és élvezeti szerekről meghatározott időtartamra, szabad akaratból, következetesen. Ez a klasszikus gyógyászati mód, sok krónikus és akut betegséget már a gyökerénél le tud küzdeni, majdnem mindig enyhíti vagy teljesen meggyógyítja.

Minden embernek ismernie kellene a böjtöt. Fontos tudni, hogy átmenetileg képesek vagyunk táplálék nélkül élni, és utána szerényebben étkezni, mint előtte. 30 év fölött minden egészségesnek tanácsos időnként böjtölnie, ugyanis modernizált korunkban és az azzal járó életforma mellett szükséges és ajánlatos a rendszeres generáljavítás, a nagytakarítás. Mindenki előtt ismeretes, hogy a megelőzés jobb, mint a gyógyítás.

A kúra célja

✓ A szervezetben évek során felhalmozott felesleges tartalékok lebontása
✓ Salaktalanítás, a kóros anyagcseretermékek lebontása
✓ A szervezet, a lélek és a szellemi képességek regenerálása
✓ Célja elsősorban nem a fogyás, hanem a feleslegektől való megszabadulás
✓ Böjt = Táplálék nélküli élet

Az étkezésről a böjtre történő átállás automatikus. A böjt alatt nem éhezik a szervezet, mivel belső energiatartalékai ellátják. Ameddig ezek a raktárak ki nem merülnek, böjtölhet a szervezet. Az egészségesek szervei böjt során is ugyanolyan biztosan és automatikusan működnek, mint egyébként. Bizonyított tény, hogy a nem-evés összehasonlíthatatlanul könnyebb, mintha kevesebbet ennénk.

Aranyszabály: A kúra nem jelent éhezést – aki a kúra alatt éhezik, rosszul csinál valamit, tehát nem böjtöl.

A böjtölés 5 alapszabálya:

✓ nem enni – csak inni
✓ mindent elhagyni, ami nem létfontosságú (dohányzás, alkohol, édesség, kávé,)
✓ elszakadás a hétköznapoktól
✓ természetes viselkedés (tegyük azt, ami jól esik!)
✓ serkentsük kiválasztó működésünket!

Bél rendszeres kiürítése, vese átmosása, lélegeztessük át tüdőnket, ápoljuk bőrünket és nyálkahártyánkat! Kiválasztás a bélrendszeren át: Az emésztőrendszer feladata egyrészt a tápanyagok felvétele, másrészt a salakanyagok kiválasztása. Böjt során elsősorban kiválasztószervként működik. A böjt alatt testünk valamennyi zsilipje nyitva van. A koplaló szervezet minden nyílásán, pórusán át szabadulni igyekszik anyagcsere-maradványaitól, és az évek során felhalmozott salakanyagaitól.

A böjt előnyei:

✓ A leggyorsabb, legkellemesebb és legveszélytelenebb módszer a felesleges kilóiktól szabadulni vágyók számára
✓ Megtanít mértékkel enni
✓ Segít megszüntetni a gyógyszer-függőséget
✓ Fájdalommentessé teszi a salaktalanított testrészeket
✓ Megszépíti a bőrt
✓ A leghatásosabb méregtelenítő módszer
✓ Segít megőrizni a testi és szellemi erőnlétet
✓ Feltartóztatja az idő előtti öregedési folyamatokat

Indikációk:

✓ Szív és érrendszeri betegségek
✓ Anyagcserebetegségek
✓ Emésztőrendszeri betegségek
✓ Immunológiai megbetegedések

 

A böjti program részletes tartalmát, az időpontokat és árakat itt tekintheti meg.»