Ünnepi koktéltippek a mixertől: így kápráztassa el a vendégeit

Home / Gasztronómia / Ünnepi koktéltippek a mixertől: így kápráztassa el a vendégeit
Ünnepi koktéltippek a mixertől: így kápráztassa el a vendégeit

Ünnepi koktéltippek a mixertől: így kápráztassa el a vendégeit

Valami újdonsággal készülne az ünnepi alkalmakra hívott vendégek fogadására? Fogadja meg Bokor Norbert, szállodánk vezető bártenderének tanácsait, és készítsen egyszerű, mégis szemrevaló és egészséges koktélokat.

  1. Gyümölcsben tálalva

A hagyományos koktélpoharak helyett próbáljon ki kreatív megoldásokat: a befőttesüvegtől a gyümölcsig bármi szóba jöhet! Télen sem kell nagyon keresgélni, sok olyan gyümölcs van, ami erre alkalmas: vegyen például egy ananászt, vágja le a tetejét, majd vágja ki a húsát, és már kész is a koktélszervírozáshoz, ráadásul a gyümölcs húsát is sokféleképpen hasznosíthatja, vagy akár önmagában is fogyaszthatják. Még különlegesebb, ha nagyobb almát készít elő ezzel a módszerrel, kanál helyett pedig fahéjrúddal kínálja a koktélokat. A siker ezúttal is garantált, főleg, ha az almába pálinkás ital kerül, mint például az alábbi.

Pálinkás gyümölcskoktél almában tálalva

  • frissen préselt almalé, körtelé és szilvalé
  • 4 cl cseresznyepálinka

 

  1. Tejes csodakoktélok (akár laktózérzékenyeknek is)

A tejes, tejszínes koktélok kedvelőinek is készülhet különlegességgel. Ráadásul a laktózérzékenyeknek sem kell aggódniuk, hiszen mandula- és kókusztej segítségével is készülhetnek a finomságok. Turmixoljon össze gyümölcsöket tejjel, öntsön hozzá például rumot, vodkát (ez el is maradhat, ha alkoholmentes verzió készül) keverje össze zúzott jéggel, és máris kész a koktél.

Shake koktél

  • banán
  • eper (friss vagy fagyasztott)
  • szeder (friss vagy fagyasztott)
  • mandulatej és/vagy kókusztej
  • zúzott jég
  • 2 cl rum
  • 2 cl vodka

 

  1. Színes jégbe zárt koktél

A jég a koktélok alapanyagának jolly jokere: ha az összetevők egy részét lefagyasztja, majd az italban tálalja, garantált a siker, hiszen az olvadás hatására minden korttyal új íz fedezhető fel. Ha fokozni akarja a látványt, akkor az összetevőket különféle formájú jégkockakészítőben is lefagyaszthatja, de akár friss gyümölcsöt is jégbe zárhat.

A Virgin téli zöldség-gyümölcs koktél a jégkockás módszerrel készül: az erdei gyümölcsvelőt, a sárgarépa- és céklalevet külön-külön jégkockaként van lefagyasztva, majd a háromféle ízes és színes jégkocka kerül narancslébe, a keveréshez no meg díszítésként jöhet a zellerszár. A gyerekek is imádni fogják, a színes kiolvadó jégkocka lesz a kedvencük.

Virgin téli zöldség-gyümölcs koktél

  • 1/3 erdei gyümölcsvelő (jégkocka)
  • 1/3 sárgarépalé (jégkocka)
  • 1/3 friss céklalé (jégkocka)
  • 3 dl narancslé
  • zellerszár keveréshez